Τουλουμπάκια | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Τουλουμπάκια


Υλικά

2 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι νερό
1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
5 αυγά
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 λεμόνι
λάδι για τηγάνισμα


Εκτέλεση

- Σε μία κατσαρόλα βράζετε το νερό με το βούτυρο
- Προσθέτετε το αλεύρι και το γυρίζετε με μία σπάτουλα μέχρι να καβουρδιστεί
- Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σόδα και ανακατεύετε
- Ανακατεύοντας προσθέτετε ένα ένα και τα αυγά
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζετε 1 1/2 φλιτζάνι νερό και τη ζάχαρη με πολύ λίγο λεμόνι και το βράζουμε μέχρι να γίνει σιρόπι
- Αποσύρετε από τη φωτιά
- Βάζετε το λάδι να κάψει και ρίχνετε μία κουταλιά του γλυκού κάθε φορά ζυμάρι για τα τουλουμπάκια ή βάζετε τη ζύμη σε ένα κορνέ σαντιγής και αφήνετε μικρές ποσότητες, μήκους ενός δακτύλου περίπου, να πέφτουν στο λάδι
- Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν τα βγάζετε και τα ρίχνετε αμέσως στο σιρόπι