Κοτόπουλο με μανιτάρια και πιπεριές
10 agosto 2007 00:36 Συνταγή της κατηγορίας : Με λευκό κρέας
Υλικά
1 κοτόπουλο (1.500 γραμμάρια περίπου)
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια χοντροκομμένα
2 πράσινες, 2 κόκκινες, 2 κίτρινες, 2 πορτοκαλί πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
8 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 κιλό κόκκινες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ποτήρι του νερού χυμό ντομάτας
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ξίδι
ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες με το κόκαλο και τα αλατοπιπερώνετε.
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, ανάβετε τη φωτιά και μόλις ζεσταθεί το λάδι σοτάρετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά περίπου, προσέχοντας να μην μαυρίσει και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τις ντομάτες, το χυμό ντομάτας, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος, το ξίδι.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τα υλικά να βράσουν και να πήξει η σάλτσα.
- Μόλις γίνει η σάλτσα, βάζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα ταψί, ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα και λίγο νερό (αν χρειαστεί), σκεπάζετε τα φαγητό και το βάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου.
- Τρώγεται ζεστό και σερβίρεται με πουρέ.