Παξιμαδάκια
11 agosto 2007 19:12 Συνταγή της κατηγορίας : Πίτες
Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας σόδα φαγητού
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
2 βανίλιες
1 κιλό αλεύρι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το λάδι, τη ζάχαρη, και τη σόδα, την οποία έχουμε λιώσει στο χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με το χέρι.
- Ανακατεύουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε σιγά - σιγά το μίγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μαλακή η ζύμη για να πλάθεται.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία κομμάτια. Λαδώνουμε ένα ταψί με το πινέλο.
- Πλάθουμε τα κομματάκια της ζύμης σε μακρόστενα ΄΄μπαστου-νάκια΄΄, τους ρίχνουμε γύρω - γύρω το σουσάμι και τα τοποθετούμε στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους.
- Κόβουμε - χαράσσουμε με ένα μαχαίρι τα μπαστουνάκια ανά δύο πόντους.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10΄ στους 180ο C και σ' αυτή τη θερμοκρασία τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (μισή ώρα περίπου).
- Τα βγάζουμε και τα κόβουμε πάλι με ένα μαχαίρι πάνω στις χαράξεις και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο να ψηθούν στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 15 λεπτά περίπου.
- Εάν τώρα δε χωρούν στο ίδιο ταψί , χρησιμοποιούμε και ένα δεύτερο ταψί.