Χταπόδι πιλάφι | Με ψάρια ή θαλασσινά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Χταπόδι πιλάφι


Υλικά (για 4 άτομα)
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό) κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες ψιλοκομμένες 1/2 κιλό κρεμμύδια σε φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ρύζι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

- Πλένετε το χταπόδι και το κόβετε σε κομμάτια λίγο μεγαλύτερα από μπουκιές.
- Το βάζετε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι, το λάδι, τη ρίγανη, το μοσχοκάρυδο και μισό ποτήρι νερό.
- Το βράζετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνετε τις ντομάτες, το υπόλοιπο νερό, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί.
- Σερβίρετε το φαγητό ζεστό αλλά τρώγεται ευχάριστα και κρύο.