Κουλούρια Αμμωνίας Σκοτεινής Ηπείρου | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κουλούρια Αμμωνίας Σκοτεινής Ηπείρου


Υλικά

8 αυγά
500 γραμ. ζάχαρη
160 γραμ. βούτυρο BRENDA
2 βανίλιες
3/4 φλιτζανιού γάλα φρέσκο Δωδώνης
1 κιλό αλεύρι
1 δόση αμμωνίας
Λίγο αλάτι


Εκτέλεση

- Χτυπάτε καλά το βούτυρο και ρίχνετε λίγη-λίγη τη ζάχαρη.
- Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα.
- Ρίχνετε τις βανίλιες, μια πρέζα αλάτι και την αμμωνία διαλυμένη στο χλιαρό γάλα.
- Προσθέτετε το αλεύρι και αρχίζετε να ζυμώνετε στην αρχή με κουτάλι και κατόπιν με το χέρι.
- Αφήνετε λίγο τη ζύμη και κατόπιν πλάθετε σε κορδόνια στο πάχος μικρού δακτύλου και μήκους 15 εκατοστών περίπου.
- Ενώνετε τις άκρες για να πάρουν το σχήμα του κουλουριού και αλείφετε με χτυπημένο αυγό.
- Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο 15 περίπου λεπτά.