Κολομπαρίνα (προέλευση Σέρρες) | Γλυκά, Συνταγές από facebook, Συνταγές με εικόνες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κολομπαρίνα (προέλευση Σέρρες)

Πολύς λόγος έγινε σήμερα σ'όλες τις μεσημεριανές εκπομπές για την συνταγή της Αργυρώς στον ΑΝΤ1. Τό όνομα αυτής --Κολομπαρίνα-- με καταγωγή απο τις Σέρρες. Εχοντας όλα τα υλικά στο σπίτι και επειδή μου κέντρισε την περιέργειατην έφτιαξα και σας την παρουσιάζω σ'όσους δεν είχαν την δυνατότητα να δούν την εκπομπή (μιλάω για Ιταλία μεριά). Το όνομα της συνταγής δημιούργησε γέλια, αστειάκια και διάφορα άλλα και η αξία του γλυκού --περί γλυκού πρόκειται --ήρθε σε 3-4-5 και πιθανόν τελευταία θέση. Πολύ ωραία η Κολομπαρίνα φίλοι μου αλλά και εγώ δεν έχω πάψει να γελάω ακόμη και τώρα. Όνομα που βρήκανε να της δώσουνε!

ΥΛΙΚΑ:

1200 κολοκυθάκια
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
1 # # ζάχαρη
1 # # σπορέλαιο
5 αυγά
λίγο αλάτι
60 γρμ από ένα φακελλάκι κρέμας ζαχαροπλαστικής ή κόρν-φλάουρ
λίγο βούτυρο ( περίπου 2 κουταλιές )
2 χούφτες αλεύρι
3 # # νερό



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Καθαρίζουμε το πράσινο μέρος απο τα κολοκύθια, τα τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη, τα πασπαλίζουμε με το αλάτι και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους.
- Τα στίβουμε πάρα πολύ καλά να μην μείνη καθόλου υγρό μέσα τους.
- Σεμια λεκάνη ρίχνουμε τα στιμμένα κολοκύθια, την κρέμα, την ζάχαρη,το γάλα, το σπορέλαιο,και τα αυγά κτυπημένα μ'ένα πηρούνι.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψάκι 32 εκ. αν είναι δυνατόν χαμηλό, και ρίχνουμε απο πάνω 1 χούφτα αλεύρι.
- Ρίχνουμε τον χυλό ( είναι πολύ αραιός ) και απο πάνω πασπαλίζουμε με την δεύτερη χούφτα αλευριού.
- Τελειώνοντας ρίχνουμε και τις 3 χούφτες νερό και το βούτυρο σε κομματάκια.
- Ψήνουμε στους 180' για 1 ώρα και 15-20'

Δημοσιεύθηκε στην σελίδα της ομάδος στο facebook την 14 Ιουνίου 2010 στις 12:59 μ.μ. από Areti Vardaka.