Καναπεδάκια με καβούρι | Με ψάρια ή θαλασσινά, Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Καναπεδάκια με καβούρι


Υλικά

24 ψωμάκια χωριάτικα χωρίς κόρα
400 gr καβουρόψιχα ψιλοκομμένη
40 gr βούτυρο & 40 gr αλεύρι
2 κρόκους
2 ποτήρια ανθόγαλο
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές τσέρι
αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι, το κρόκο διαλυμένο με το ανθόγαλα, την ξαναβάζουμε στη φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει σάλτσα.
- Ρίχνουμε μετά το καβούρι, τον άνηθο, το τσέρι, αλάτι & πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια από τη μια πλευρά, τ’ αλείφουμε από την άψητη πλευρά και τα σερβίρουμε.