Τσιλιχούρδα (παραδοσιακή μαγειρίτσα Κέρκυρας) | Με κόκκινο κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Τσιλιχούρδα (παραδοσιακή μαγειρίτσα Κέρκυρας)


Υλικά
για 6 άτομα

1/2 κιλό εντεράκια
1 συκωταριά
1 αρνίσια κοιλιά
1 κούπα λάδι
1 κούπα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 50'

Εκτέλεση

- Πλύντε καλά τα έντερα και γυρίστε το μέσα έξω με τη βοήθεια μιας βελόνας πλεξίματος ή μιας μικρής ξύλινης σούβλας.
- Πλύντε τα και πάλι πολύ καλά. Βάλτε τα σ' ένα μπολ με λίγο ξύδι κι αφήστε τα να σταθούν μερικά λεπτά.
- Ξεπλύντε και στραγγίστε τα. Αχνίστε τα, στραγγίστε και ψιλοκόψτε τα.
- Αχνίστε τη συκωταριά και την κοιλιά, στραγγίστε τις και ψιλοκόψτε τις.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τα εντεράκια, τη συκωταριά και την κοιλιά.
- Προσθέστε τα δύο κρεμμύδια κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν.
- Ρίξτε 2 κούπες ζεστό νερό και σιγοβράστε περίπου 30' ή ώσπου να μισομαλακώσουν τα υλικά.
- Προσθέστε τα μυρωδικά, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και συνεχίστε ακόμη 20' το βράσιμο, να μαλακώσουν καλά η συκωταριά και τα εντεράκια και να δέσει η σάλτσα.

Σημείωση : Αν δε βρείτε αρνίσια κοιλιά, μπορείτε να την παραλείψετε.