Μουζανταράχ (προέλευση άγνωστη) | Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά, Ξένες συνταγές | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μουζανταράχ (προέλευση άγνωστη)


Υλικά
Για τέσσερις μερίδες

Ένα φλιτζάνι φακές
2 φλιτζάνια μακρύκοκκο ρύζι
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι κύμινο
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

- Ανακατέψτε τις φακές με το νερό, το κύμινο και το αλατοπίπερο.
- Βράστε τις σε μέτρια φωτιά για 7 λεπτά ή μέχρι να είναι μισομαγειρεμένες.
- Προσθέστε το ρύζι και το κύμινο.
- Βράστε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και το ρύζι να είναι μαλακό.
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι.
- Τσιγαρίστε το στο λάδι μέχρι να χρυσίσει.
- Αφήστε τα κρεμμύδια να στραγγίσουν από το λάδι (που θα μαζέψετε σε ένα μπολ) και κρατήστε τα στην άκρη για να γαρνίρετε το μουζανταράχ.
- Περιχύστε με το υπόλοιπο λάδι στο οποίο τσιγαρίσατε τα κρεμμύδια το ρύζι και τις φακές , και ανακατέψτε καλά.
- Γαρνίρετε με τα κρεμμύδια.
- Σερβίρετε με σαλάτα ψιλοκομμένης ντομάτας και αγγουριού την οποία θα περιχύσετε με γιαούρτι.