Κεϊκ με πορτοκάλι ( συνταγή α' ) | Γλυκά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κεϊκ με πορτοκάλι ( συνταγή α' )


Υλικά

χυμό 5 πορτοκαλιών
1 φλιτζάνι (καλά γεμάτο) ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού λάδι ραφινέ
3/4 του φλιτζανιού νερό
1 φλιτζανάκι κονιάκ
3 κουταλάκια σόδα ή μπέϊκιν πάουντερ
κανέλα μπόλικη
λίγη σκόνη από γαρύφαλλα
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
αλεύρι, όσο σηκώσει, ώστε να γίνει ένας χυλός αρκετά πηχτός
1 φλιτζάνι καρύδια- λίγες σταφίδες


Εκτέλεση

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
- Αλείφουμε το ταψάκι ή φόρμα με λάδι.
- Αδειάζουμε το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ωσότου ροδίσει πολύ έντονα.