Σπετσοφάι με θαλασσινά | Με ψάρια ή θαλασσινά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σπετσοφάι με θαλασσινά


ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες φλάσκες
1 κιλό πιπεριές μακρόστενες
2-3 πιπεριές κόκκινες ή κίτρινες
1 χταπόδι ή σουπιά ( βρασμένα λίγο και κομμένα)
1 φλιτζάνι λάδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις κόκκινες πιπεριές σε μεγάλα κομ-μάτια.
- Τις μακρόστενες τις αφήνουμε ολόκληρες.
- Τηγανίζουμε τις μελι-τζάνες και τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε το βρασμένο χταπόδι μέχρι να ροδίσει.
- Σε κατσαρόλα φτιάχνω μια κόκκινη σάλτσα και αφού βράσει καλά προσθέτουμε το χταπόδι κάτω και τα λαχανικά από πάνω σε στρώσεις.
- Μόλις πάρουν βράση τα αποσύρουμε από τη φωτιά.