Ινδικό Κοτόπουλο Korma
11 agosto 2007 18:50 Συνταγή της κατηγορίας : Με λευκό κρέας | Ξένες συνταγές
Υλικά
2 μικρά κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (συνολικά περίπου 400 γρ.)
150 γρ. κρέμα ινδικής καρύδας
4-5 φιλέτα από στήθος κότας κομμένα σε μπουκίτσες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλάκι μείγμα garam masala (κανέλα, γαρύφαλλο και κάρδαμο)
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
Λίγή ξερή σκόνη τζίντζερ
1/2 κουταλάκι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη κάρυ
Λίγο καυτερό πιπέρι
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι
Νερό
Σπορέλαιο
Προετοιμασία
Προαιρετικά μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στα μπαχαρικά, το σκόρδο και το λάδι 2 ώρες πριν το μαγείρεμα.
Ετοιμασία
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε στο λάδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και αν χρειαστεί προσθέτουμε και νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα του.
Λίγο βαρύ για το καλοκαίρι, αλλά στην Ιταλία ο καιρός ακόμα σηκώνει χειμωνιάτικες συνταγές!
- Αν αγαπάτε τα ξερά φρούτα στο φαγητό, προσθέστε μερικά ξηρά δαμάσκηνα ή μαύρες σταφίδες προς το τέλος, ταιριάζουν άψογα!
- Βασικότατο συστατικό του είναι η κρέμα καρύδας, η οποία υπάρχει και στα ελληνικά super markets.
- Συνοδεύεται με ρύζι μπασμάτι.