Σαλιγκάρια γιαχνί | Διάφορες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σαλιγκάρια γιαχνί


Υλικά


1 κιλό σαλιγκάρια
1/2 φλιτζάνι λάδι
2 μέτρια κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κιλό ντομάτες
1 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
λίγος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

- Βγάζουμε από το άνοιγμα των σαλιγκαριών τα ταπώματά τους και τα βάζουμε σε καυτό νερό.
- Ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με άφθονο νερό μέχρι να καθαρίσουν.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και τα τσιγαρίζουμε, ώσπου να πιουν το νερό τους.
- Προσθέτουμε το κρασί, τη ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.