Σπετζοφάϊ φούρνου ( πρόταση β' ) | Λαχανικά, Με κόκκινο κρέας, Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σπετζοφάϊ φούρνου ( πρόταση β' )


Υλικά:

2 μεγάλα καπνιστά Λουκάνικα
4 μεγάλα Κρεμμύδια
1 κιλό Πιπεριές πράσινες μακρόστενες
4-5 κουταλιές Σόγια σος
λίγο Σκόρδο σε σκόνη
Αλάτι
λίγη Πιπεριά καυτερή
λίγη Ζάχαρη
500 γρ. Ντοματάκια


Εκτέλεση

- Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια και τα τσιγαρίζουμε.
- Τα βγάζουμε από το λάδι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και τις πιπεριές επίσης σε χοντρά κομμάτια.
- Σωτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με τη σόγια σος.
- Σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το αλάτι, την πιπεριά, τη ζάχαρη και τα ντοματάκια ψιλοκομμένα.
- Βράζουμε μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα λουκάνικα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.