Τάρτα με Λουκάνικα | Ορεκτικά & μεζέδες, Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Τάρτα με Λουκάνικα


Υλικά

ζύμη για τάρτα αλμυρή
400 γραμμάρια χωριάτικα λουκάνικα ψιλοκομμένα
300 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
2 αβγά
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1/2 φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
σουσάμι

Ζύμη για τάρτα αλμυρή

Υλικά

500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ. βούτυρο
2 αβγά
100 γραμ. τυρί πεκορίνο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Εκτέλεση

- Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά με βρεγμένα χέρια και αφήνετε τη ζύμη στο ψυγείο σκεπασμένη για 30 λεπτά περίπου.
- Μετά ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη ή τα χέρια και τη στρώνετε σε λαδωμένη ταρτιέρα.


Εκτέλεση λοιπής συνταγής ...

- Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς για να προθερμαίνεται.
- Ετοιμάζετε την ζύμη της τάρτας, την στρώνετε σε λαδωμένη ταρτιέρα και την τρυπάτε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία. - Ψήνετε την τάρτα για 15 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά (εκτός από την κρέμα γάλακτος, τα αβγά, το κασέρι και το σουσάμι) και τα ανακατεύετε πολύ καλά, μέχρι να αναμειχθούν μεταξύ τους.
- Πάνω στην ψημένη τάρτα στρώνετε καλά το μείγμα.
- Χτυπάτε τα αβγά με τη κρέμα γάλακτος και τα απλώνετε πάνω στο μείγμα.
- Προσθέτετε το κασέρι και τέλος το σουσάμι.
- Ψήνετε την τάρτα για 20-25 λεπτά περίπου.