Χοιρινό Φρικασέ
10 agosto 2007 20:51 Συνταγή της κατηγορίας : Με κόκκινο κρέας | Λαχανικά
Υλικά
1 κιλό χοιρινό
1 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι φύλλα σέλινου
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
3 αυγά
1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μερίδες
- Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
- Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
- Ρίχνετε το κρέας και το τσιγαρίζετε
- Προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό, το σέλινο, το μαρούλι και τον άνηθο
- Αλατοπιπερώνετε
- Αφήνετε να βράσουν 2 ώρες περίπου
- Μόλις είναι έτοιμα κλείνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
- Χωρίζετε τους κρόκους από τ' ασπράδια
- Στύβετε το λεμόνι
- Χτυπάτε τους κρόκους
- Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
- Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα
- Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού
- Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει τ' αυγό
- Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα
- Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού