Χταπόδι µπουρδέτο (προέλευση Θεσπρωτία) | Με ψάρια ή θαλασσινά, Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Χταπόδι µπουρδέτο (προέλευση Θεσπρωτία)


Υλικά

1 χταπόδι µεσαίου µεγέθους
1 κιλό πατάτες κοµµένες
1 φλιτζάνι του καφέ µε ξύδι
½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού γλυκό πιπέρι
2 κουτουλιές της σούπας πελτέ ντοµάτας
1 φλιτζάνι του τσαγιού µε ελαιόλαδο

Εκτέλεση

- Αρχικά βράζουµε ολόκληρο το χταπόδι να βράσει µε 2 ποτήρια νερό και λίγο ξύδι.
- Περιµένουµε να ζεµατιστεί.
- Στη συνέχεια κόβουµε το χταπόδι σε µικρά κοµµάτια και το ξανατοποθετούµε στη κατσαρόλα µαζί µε το κόκκινο και το γλυκό πιπέρι, τον πελτέ και το λάδι.
- Αφού περιµένουµε 2 ώρες, προσθέτουµε τις πατάτες και το αφήνουµε να βάσει 30 λεπτά ακόµα ώστε να σωθούν τα υγρά.