Μπουμπάρι (Μπάμπω της γιαγιάς Μαρίας από το Διδυμότειχο) | Με κόκκινο κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μπουμπάρι (Μπάμπω της γιαγιάς Μαρίας από το Διδυμότειχο)


Υλικά

1 κιλό κομματιασμένο συκώτι
1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι ρύζι
2 φλιτζάνια πλιγούρι
2 πράσα
2 κρεμμύδια, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο,
1 ποτήρι νερό
4 χοιρινά έντερα

Εκτέλεση

- Πλένουμε πάρα πολύ καλά τα έντερα, τα αφήνουμε 2-3 ώρες σε ασβεστόνερο και τα ξεπλένουμε.
- Στη συνέχεια τα βάζουμε για μια ώρα περίπου σε ξύδι τα ξεπλένουμε και πάλι και αρχίζουμε να τα γεμίζουμε με το μίγμα.

Για το μείγμα ...
- Κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια το κρέας και το συκώτι, με το μπαλταδάκι και τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε όλα μαζί πολύ καλά.
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί, και στη συνέχεια παίρνουμε ένα χωνί και με αυτό γεμίζουμε τα έντερα.
- Τα δένουμε στις άκρες με σπάγκο.
- Τα βράζουμε για λίγο σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο, στη συνέχεια τα βάζουμε σε ταψί με λίγο λάδι και νερό και μετά τα ψήνουμε στο φούρνο.
- Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου που ψήνονται μαζί ή με ρύζι, σαλάτα λάχανο νωπό, ή τουρσί με κόκκινο καυτερό πιπέρι και κόκκινο κρασί.