Σπετζοφάϊ (προέλευση Στερεά Ελλάδα)
Υλικά:
1 κιλό πιπεριές πράσινες (μακριές)
4 χωριάτικα λουκάνικα
1 κιλό τομάτες ώριμες λιωμένες καλά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις πιπεριές και τις κρατάμε για αργότερα.
- Τις τηγανίζουμε με το ένα φλιτζάνι λάδι, χωρίς να ροδοκοκκινήσουν πολύ.
- Τις βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε και τα λουκάνικα κομμένα σε δυο τρία κομμάτια το καθένα.
- Τα τηγανίζουμε και τα βγάζουμε κι αυτά από το τηγάνι.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μέσα στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι, ελάχιστο αλάτι και λίγη ζάχαρη.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα και αφήνουμε το σπετζοφάι να βράσει ώσπου να μείνει με μια πηχτή σάλτσα.
- Εναλλακτικά μπορούμε να κόψουμε τα λουκάνικα σε πολλές και λεπτότερες φέτες