Σάλτσα με κιμά | Σάλτσες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σάλτσα με κιμά


Υλικά

1/4 κούπας λάδι
4 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κούπα μανιτάρια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια μουστάρδα
300 γρ. κιμά
1/4 κούπας κρασί λευκό
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
1/2 κούπα ζωμό κρέατος
1 κουταλιά ντομάτα πελτέ
αλάτι - πιπέρι


Εκτέλεση

- Σωτάρουμε πρώτα το μπέικον και τα κρεμμυδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια, τον κιμά, τον πελτέ και το κρασί και συνεχίζουμε το σωτάρισμα.
- Σε ένα βαζάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και κουνώντας το βαζάκι όπως το σέικερ, ανακατεύουμε τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μίγμα στον κιμά, το αφήνουμε για πολύ λίγο ακόμα στη φωτιά και σερβίρουμε με τα ζυμαρικά ή το ρύζι που έχουμε φτιάξει.