Ρεβυθοκεφτέδες | Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Ρεβυθοκεφτέδες


Υλικά

250 γρ. ρεβύθια
2 κρεμμύδια ξερά
περίπου μισό κιλό αλεύρι
ρίγανη, αλάτι ,πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση

- Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε χλιαρό νερό.
- Την άλλη μέρα τα αλέθουμε στο μέγεθος ψιλού τραχανά στο μίξερ.
- Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη του κρεμμυδιού και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι να μαραθεί.
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το ψιλοκομμένο ρεβίθι, ρίχνουμε το μαρα-μένο κρεμμύδι, τα αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε νερό σιγά- σιγά μέχρι να γίνει ένας πολύ πηχτός χυλός.
- Βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει και παίρνουμε κουταλιές με το κουτάλι της σούπας και τις ρίχνουμε το καυτό λάδι πιέζοντας τους από πάνω να πάρουν πλακέ σχήμα για να ψηθούν καλά.