Λεμονόπιτα (Lemon pie) | Γλυκά, Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Λεμονόπιτα (Lemon pie)


Υλικά

Για την Κρέμα

½ φλυτζάνι Νερό
½ φλυτζάνι Ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας Κορν φλάου
1 κουταλιά Βιτάμ
1 Αυγό (κρόκος)
1 Λεμόνι (ζουμί)

Για το παντεσπάνι

4 Αυγά
2 φλυτζάνια Ζάχαρη
2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουταλιές σούπας Νερό
½ Ποτηράκι Κονιάκ

Εκτέλεση

Για την κρέμα

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε το μίγμα ώστε να γίνει κρέμα χωρίς σβώλους, το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι

- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα ενιαίο μίγμα, το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί, το ψήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Το χωρίζουμε οριζόντια σε 2 κομμάτια και ανάμεσα στρώνουμε την κρέμα και τα ενώνουμε.
- Από πάνω το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.