Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά Φροίξου (προέλευση Κίνα) | Με λευκό κρέας, Λαχανικά, Ξένες συνταγές | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά Φροίξου (προέλευση Κίνα)


Υλικά

1 στήθος κοτόπουλο
3 με 4 πιπεριές διαφόρων χρωμάτων
1 μεγάλο κρεμμύδι
300 γραμμάρια μανιτάρια
200 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Διάφορα μυρωδικά της αρεσκείας σας


Ετοιμασία

- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κυβάκια.
- Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.
- Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά, μόλις βγάλουν τα υγρά τους τα βγάζουμε από το τηγάνι.
- Βάζουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να ψηθούν, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν (με ξύλίνη κουτάλα).
- Μετά από 3 με 4 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Αφού πάρει μια βράση σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε στο ζεστό μάτι για 4 λεπτά περίπου και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Το κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά Φροίξου σερβίρεται σκέτο αλλά και με κινέζικα μακαρόνια (ριζομακάρονα)

Τη συνταγή συνιστά: ο Φροίξος Τσαπόπουλος (δικής του εμπνεύσεως)