Πως διατηρούνται τα τρόφιμα; | Μικρές συμβουλές & μυστικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Πως διατηρούνται τα τρόφιμα;



Tα Λαχανικά

Τα λαχανικά μπορούμε να τα χωρίσουμε σε δυο κατηγορίες: αυτά που έχουν τσαμπί (μελιτζάνες, φασολάκια) και αυτά που δεν έχουν (χόρτα). Τα λαχανικά με τσαμπί διατηρούνται μέσα σε νερό το οποίο πρέπει να αλλάζουμε συχνά, δύο με τρεις φορές την ημέρα. Τα χόρτα τα διατηρούνται μέσα σε μια καθαρή πετσέτα την οποία πριν έχουμε υγράνει με νερό. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να διατηρούμε την πετσέτα υγραμένη για όσο διαρκεί η αποθήκευση των λαχανικών μέσα σε αυτή.


Αυγά

Τα αυγά διατηρούνται επί εβδομάδες εάν τα τοποθετήσουμε μέσα σε αλάτι. Μέσα σε ένα μικρό ξύλινο κιβώτιο, τοποθετούμε μια στρώση αλάτι. Κατόπιν τοποθετούμε τα αυγά όρθια. 'Οταν έχουμε τοποθετήσει όλα τα αυγά, ρίχνουμε ακόμα μια στρώση αλάτι πάνω στα αυγά.


Γάλα

To γάλα διατηρείται με το βράσιμο. Μπορούμε ακόμη να ρίξουμε και λίγη ζάχαρη κατά την ώρα του βρασίματος για καλύτερο αποτέλεσμα.


Ψωμί

'Ενας έξυπνος τρόπος να διατηρήσουμε το ψωμί φρέσκο είναι η αποθήκευσή του στην κατάψυξη. Φυσικά, όταν πρόκειται να το καταναλώσουμε, το βγάζουμε από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει για 6-8 ώρες.