Σπανάκι σουφλέ | Λαχανικά, Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σπανάκι σουφλέ


Υλικά

1 1/2 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι
4 αυγά - λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι μπέϊκιν - πάουντερ
1 φλιτζάνι γάλα
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ. αλεύρι μαλακό


Εκτέλεση

- Πλένετε το σπανάκι καλά και το βουτάτε σε βραστό νερό για 10 λεπτά.
- Το στραγγίζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάτε τα αυγά για 5 λεπτά και ρίχνετε το μοσχοκάρυδο, το βούτυρο και το μπέϊκιν - πάουντερ διαλυμένο στο γάλα.
- Χτυπάτε για 5 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτετε σιγά - σιγά τα τυριά και το αλεύρι και τα χτυπάτε 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν κρέμα.
- Πρώτα βάζετε το 1/3 της κρέμας σ'ένα πυρέξ, την καλύπτετε με τη μισή ποσότητα από το σπανάκι, συνεχίζετε με 1/3 και το υπόλοιπο σπανάκι και την υπόλοιπη κρέμα.
- Βάζετε λίγο βούτυρο από πάνω και ψήνετε το σουφλέ σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) για 40 με 45 λεπτά.