Πίττα με βλήτα | Λαχανικά, Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Πίττα με βλήτα


Υλικά
(για τη ζύμη)
1 φλιτζάνι λάδι (κατά προτίμηση ελαιόλαδο)
1 φλιτζάνι νερό
1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ (ανακατεμένο στο αλεύρι)
Αλεύρι (όσο πάρει ώστε να γίνει η ζύμη όχι πολύ σφιχτή και να ξεκολλάει από τα χέρια)

( για τη γέμιση)
1 κιλό βλήτα
1/2 κιλό φυτικό τυρί κομμένο σε κυβάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι λάδι
Λίγο αλάτι


Εκτέλεση

- Βράζουμε τα βλήτα και τα σουρώνουμε. Τ' αφήνουμε στο σουρωτήρι έως ότου φύγει το νερό τους.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι, τα βάζου-με σ' ένα μπολ και προσθέτουμε τα βλήτα.
- Ρίχνουμε το τυρί και λίγο αλάτι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και αφού τα ζυμώσουμε χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.
- Παίρνουμε παραπάνω από το μισό υλικό και ανοίγουμε ένα χοντρό φύλλο.
- Το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ρίχνουμε τη γέμιση και βάζουμε από πάνω το άλλο φύλλο.
- Χαράζουμε σε κομμάτια.
- Τα λαδώνουμε και τα ραντίζουμε με λίγο νεράκι.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (175 0 - 180)