Ρολλά με σπαράγγια | Λαχανικά, Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Ρολλά με σπαράγγια


Υλικά

μίγμα από 2 γραβιέρες τριμμένες
σπαράγγια
ζαμπόν (λεπτές μεγάλες φέτες)
κρέπες μεσαίο μέγεθος.

Για τη μπεσαμέλ

1 κούπα γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
σκόνη μουστάρδα ή έτοιμη
1 1/2 κούπα τυρί (μίγμα γραβιέρα)

Για τις κρέπες

1 1/2 κούπα αλεύρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά κονιάκ
2 κουταλιές βούτυρο
3 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα.


Εκτέλεση

- Απλώνουμε μια φέτα ζαμπόν, παίρνουμε 2-3 σπαράγγια και τα βάζουμε δεματάκι στη μέση του ζαμπόν.
- Πασπαλίζουμε με τυρί.
- Διπλώνουμε το ζαμπόν και το βάζουμε μέσα σε μια κρέπα.
- Περιχύνουμε τις κρέπες με τη μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε με πάπρικα και τυρί.
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς C για 20 λεπτά περίπου.

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ

- Βάζουμε όλα τα υλικά στη φωτιά για λίγη ώρα, μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέτουμε λίγο μαϊντανό.

Εκτέλεση για τις κρέπες

- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το γάλα και τα χτυπάμε για ένα λεπτό, προσθέτωντας λίγο-λίγο το γάλα.
- Σουρώνουμε το χυλό.
- Βάζουμε στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι τις κρέπες μία-μία, μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε μόνες τους.