Κανελλόνια με κιμά σόγιας | Ζυμαρικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κανελλόνια με κιμά σόγιας


Υλικά
γιά 4-6 άτομα

1 κουτί κανελλόνια Barilla (10 περίπου κομμάτια)
1 1/2 φλιτζάνι σόγια σε κιμά
1 1/2 φλιτζάνι νερό
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/3 φλιτζανιού λάδι
2 1/2 φλιτζάνι ντοματάκια αποφλοιωμένα ή 4-5 φρέσκες ντομάτες λειωμένες ή χυμό ντομάτας
1 ξύλο κανέλλας
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι

για την κρέμα

5 φλιτζάνια νερό
3/4 φλιτζανιού νιφάδες πατάτας για στιγμιαίο πουρέ
1/2 φλιτζάνι λάδι
3/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια αλάτι (μπορούμε να προσθέσουμε αντί για αλάτι 3 κουταλάκια νοστιμιά Maggi λαχανικών)
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγο άσπρο πιπέρι


Εκτέλεση

γιά κρέμα

- Βράζουμε το νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε μέσα τις νιφάδες σιγά- σιγά, μέχρι να διαλυθούν καλά και αφήνουμε το μίγμα να μείνει.
- Βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
- Το ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να πάρει το αλεύρι λίγο ξανθό χρώμα (5 λεπτά περίπου).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό στο οποίο έχουμε διαλύσει τις νιφάδες πατάτας, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μη σβολιάσει.
- Βράζουμε την κρέμα, μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, την ανακατεύουμε καλά και την απλώνουμε στο φαγητό.

για την γέμιση

- Μουσκεύουμε τη σόγια στο νερό για 20 λεπτά.
- Ξανθαίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι και προσθέτουμε τη σόγια.
- Ανακατεύουμε συνεχώς, γιατί η σόγια κολλάει εύκολα.
- Το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, την κανέλλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ανέβει το λάδι στην επιφάνεια.
- Το κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε την σάλτσα σόγιας και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μέσα στον κιμά σόγια όταν έχει γίνει καί κρυώσει λίγο προσθέτουμε 3-4 φρυγανιές τριμμένες.
- Βράζουμε τα κανελλόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και τα σουρώνουμε.
- Παίρνουμε ένα-ένα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση από σόγια.
- Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή πυρέξ σε σειρές.
- Ετοιμάζουμε στό μεταξύ την κρέμα και περιχύνουμε τα κανελλόνια με αυτή.
- Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 45 - 50 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα ή κρέμα.
- Στα κανελλόνια μπορούμε αντί για την κρέμα να χρησιμοποιήσουμε χυμό ντομάτας ή φρέσκια ντομάτα ( αλάτι, πιπέρι, κανέλλα).