Καρυδόπιττα | Γλυκά, Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Καρυδόπιττα

Καρυδόπιτα

3 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκοπανισμένη
6 αυγά χωριστά τ' ασπράδια από τους κρόκους
1 1/3 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 σοκολάτα σκέτη τριμμένη
2 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλλα


Εκτέλεση

- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C
- Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι
- Πασπαλίζετε και με ζάχαρη
- Βάζετε σε ένα μπολ την καρυδόψιχα, την σοκολάτα και ανακατεύετε
- Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προοθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
- Βάζετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τους κρόκους και τα χτυπάτε καλά
- Χτυπάτε τ' ασπράδια μαρέγκα
- Στο μείγμα της ζάχαρης ρίχνετε τα καρύδια και την κανέλλα
- Εναλλάξ μετά το αλεύρι και τη μαρέγκα
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί
- ψήνετε για μία ώρα περίπου
- Μόλις κρυώσει πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη