Αρνίσια σουβλάκια με γιαούρτι και κόλιαντρο | Με κόκκινο κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Αρνίσια σουβλάκια με γιαούρτι και κόλιαντρο


Υλικά

900 γρ αρνί από το μπούτι χωρίς κόκαλο
1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
3 φύλλα δάφνης
5 κλαράκια θυμάρι ή δενδρολίβανο
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
2,5 ml (1/2 κουταλάκι) ζάχαρη
75 ml (1/3 φλιτζανιού) ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
κλαράκια δενδρολίβανο για γαρνιτούρα
ψιλές φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Για το γιαούρτι με το κόλιαντρο

150 ml (2/3 φλιτζανιού) γιαούρτι στραγγιστό
15 ml (1 κουταλιά) ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
15 ml (1 κουταλιά) ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
10 ml (2 κουταλάκια) τριμμένο κρεμμύδι


Εκτέλεση

- Για το γιαούρτι με το κόλιαντρο, αναμειγνύετε το γιαούρτι, το δυόσμο, το κόλιαντρο και το κρεμμύδι.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε μπολ σερβιρίσματος.
- Κόβετε το αρνί σε κομματάκια και τα βάζετε σε μπολ. Αναμειγνύετε το τριμμένο κρεμμύδι, τα αρωματικά χόρτα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το λάδι, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, και περιχύνετε με το μείγμα το αρνί.
- Αναμειγνύετε το αρνί με το μείγμα και το αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.
- Σουρώνετε το κρέας και το περνάτε σε σουβλάκια.
- Τα τοποθετείτε σε σχάρα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο γκριλ για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα.
- Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και γαρνίρετε με το δενδρολίβανο.
- Σερβίρετε με τις ψημένες φέτες λεμονιού και το γιαούρτι με το κόλιαντρο.
- Μυστικό: Σκεπάζετε τις άκρες στα ξύλινα σουβλάκια με αλουμινόχαρτο για να μην καούν.