Σπετζοφάϊ φούρνου ( πρόταση α' ) | Λαχανικά, Με κόκκινο κρέας, Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σπετζοφάϊ φούρνου ( πρόταση α' )


Υλικά:

500 γρ. μελιτζάνες
500 γρ. πιπεριές πράσινες
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
500 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
500 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
1 φλιτζάνι λάδι
500 ντοματάκια λιωμένα
αλάτι
πιπέρι

Προετοιμασία: 20΄-25΄
Ψήσιμο: 1 ώρα

Εκτελεση:

- Κόβετε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές και τις πατάτες καθαρισμένες σε φέτες και τις τηγανίζετε.
- Τοποθετείτε σε γιουβετσάκι κάτω κάτω τις μελιτζάνες, από πάνω τις πατάτες και μετά τις πιπεριές.
- Βάζετε στο λάδι του τηγανιού τα ντοματάκια με λίγο νερό και αφού βράσουν λίγο ρίχνετε τα λουκάνικα κομμένα στη μέση να βράσουν ένα τέταρτο της ώρας.
- Προσθέτετε το ανάλογο αλατοπίπερο και όταν βράσουν όλα αυτά, περιχύνετε με το μείγμα τους τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τις πιπεριές που έχετε στο γιουβετσάκι. Ψήνετε για άλλα 30΄- 35΄.
- ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ: Για πιο πλούσια γεύση μπορείτε να προσθέσετε στο σπετζοφάι κομματάκια χοιρινού κρέατος ή ροδέλες από σουτζούκι