Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την μαγειρική και την διατροφή γενικότερα - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ | Μικρές συμβουλές & μυστικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για την μαγειρική και την διατροφή γενικότερα - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ


ΠΡΩΙ

*Οσοι δεν θέλουνε ψωμιά διαλύουνε σε χλιαρό νερό 1 κουταλάκι γλυκού μαγιά μπύρας που έχει και σπάνιες βιταμίνες Β
*Το φρούτο το πρωί είναι ότι καλύτερο.(πχ πορτοκάλι)
*Οσοι έχουν χρόνο και θέλουν πρόληψη ή θεραπευτική να πίνουν 1-3 ποτήρια λεμονόνερο με λίγο μέλι. (το χειμώνα το νερό χλιαρό)
*Για τη δυσκοιλιότητα: Νερό στο οποίο έχουν μουλιάσει απο το βράδυ δαμάσκηνα, βερύκοκα ή σύκα.
*Γάλα με φύτρο σταριού και πρόπολη (για μολύνσεις, ιάσεις κλπ)
*Εγγλέζικο πρωινό: Πορτοκαλοχυμός+μαγιά μπύρας+μέλι+αμύγδαλα+φρούτα.
*Νιφάδες σταριού-κουάκερ-σταφίδες-κομμένα δαμάσκηνα-φύτρα σταριού-αμύγδαλα-φουντούκια

ΜΕΣΗΜΕΡΙ

*Τα φρούτα 1 ώρα πρίν το φαγητό.
*Ωμή σαλάτα τριμμένο καρότο, παντζάρι ψητό, πατάτα, κρεμμύδια, λίγες ελιές.
*Γεμιστές ντομάτες (με μαύρο ρύζι ή πληγούρι), ψιλοκομμένο καρότο, μαιντανό, μαύρες σταφίδες.
*Παντζάρια, σκορδαλιά, ελιές.
*Φακές ή ρεβίθια, χορταρικά, ελιές
*Πρασόριζο ή σπανακόριζο ή λαχανόριζο, ελιές, μαύρο ψωμί.
*Μπριάμ Κολοκυθάκια, κρεμμύδια, πατάτες, σέλινο, ελιές.
*Αγγινάρες, ελιές.
*Πουρές πράσο, κρεμμύδι, πατάτες, ελιές.
*Κουνουπίδι, ελιές.
*Χορτόπιτα, σούπα σόγια, ελιές.
*Φασολάκια ή μπάμιες, χόρτα, ελιές
*Πουρέ σπανάκι, μπιφτέκι σόγιας.
*Αγγινάρες, αβοκάντο.

ΒΡΑΔΥ

*Κουάκερ Γάλα-κουάκερ για λίγο στη φωτιά. Τρώγεται με φρυγανιές ή σταφίδες, καρύδια, αμύγδαλα.
*Κάτι γρήγορο: Τριμμένα καρότο+λάχανο+σταφίδες, αμύγδαλα, λαδολέμονο.
*Σούπα Ιπποκράτη: Κομμένα καρότα, πράσο, σελινόριζα+ μαιντανό, κρεμμύδια, ρίγανη. Βράζουν 1 ώρα σε 2,5-3kg νερό.
*Κρεμμυδόσουπα: Λίγο ρύζι-1 kg κρεμμύδια-1 κεφάλι σκόρδο-σέλινο.Βράζουν. Τα περνάμε απο τρυπητό.Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο ζουμί για να πήξει. Προσθέτουμε λεμόνι, μαιντανό, λάδι.
*Ραδικόσουπα: (καλή για νεφρά) Στο ραδικόζουμο αλεύρι-σκόρδα-λάδι και λίγο ρύζι. Στο πιάτο προσθέτουμε λεμόνι.
*Ντοματόσουπα: Περνάμε τις ντομάτες απο τρυπητό, προσθέτουμε κρεμμύδι, σκόρδα, μαιντανό, σέλινο.
*Πατατόσουπα: Βράζουμε τις πατάτες κομμένες κομματάκια+κρεμμύδι, σκόρδο, μαιντανό, σέλινο.
*Λαχανόσουπα: Λάχανο-κρεμμύδια-μαιντανό-στο τέλος λάδι.
*Σούπα της δασκάλας: Λάχανο-μαύρο ρύζι-μαύρες σταφίδες-κάστανα-φέτα-μαύρο ψωμί.
*Ταχινόσουπα: Ταχίνι, νερό, ρίγανη, μαιντανό. Στο τέλος λάδι.
*Πιλάφι και γιαούρτι (ή μήλο, καρότο, μέλι)
*Γάλα-Ξυνόγαλο.
*Γλυκάνισο με γάλα, σταρόψωμο, γλυκιές ελιές ή αφέψημα με μέλι+γιαούρτι ή ξηρούς καρπούς.