Γαύρος πλακί | Με ψάρια ή θαλασσινά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Γαύρος πλακί


Υλικά

1 κιλό γαύρο
1 μέτριο κρεμμύδι
Λίγο μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκιες ντομάτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

- Καθαρίζουμε το γαύρο αφαιρώντας το κεφάλι και τον πλένουμε καλά.
- Τον τοποθετούμε στο ταψί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες καθώς και το σκόρδο, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και τις ντομάτες τριμμένες.
- Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι, το ανάλογο αλάτι και περίπου μισό ποτήρι νερό.
- Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς.