Γιαννιώτικη Ζυµαρόπιτα (προέλευση Ιωάννινα) | Πίτες, Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Γιαννιώτικη Ζυµαρόπιτα (προέλευση Ιωάννινα)


Υλικά

2 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγισµένο γιαούρτι
1 ποτήρι νερο
1 ποτήρι γάλα
6-7 κρασοπότηρα αλεύρι
αλάτι
λαδι
βούτυρο
φετα

Εκτέλεση

- Ανακατεύω τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό το γάλα και το αλάτι
- Προσθέτω το αλευρι
- Βουτυρώνω το ταψι και ρίχνω λίγο λαδι
- Χυνω το µείγµα και τρίβω απο πάνω µπόλικη φέτα
- Πιέζω µε ένα πιρουνάκι τη φέτα
- Ψήνω στους 180 βαθµούς µέχρι να πάρει αρκετό χρώµα