Μπεσαμέλ ("μυστική" συνταγή της γιαγιάς μου) | Διάφορες, Μικρές συμβουλές & μυστικά, Ξένες συνταγές | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μπεσαμέλ ("μυστική" συνταγή της γιαγιάς μου)


Υλικά

1 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
1 κούπα τσαγιού και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κρόκοι αυγών
Τρίμμα φρυγανιάς
10 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι ή Παρμιτζάνο Ρετζιάνο καλύτερα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη (καλύτερα βούτυρο φρέσκο τύπου κερκύρας)
αλάτι
μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

- Χτυπάμε τους κρόκους με λίγο νερό σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε μετά το γάλα ΠΑΝΤΑ κρύο με το αλεύρι έως να σχηματιστή το μείγμα σαν κουρκούτι.
- Σε κατσαρολάκι το μεταφέρουμε και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και γίνει σαν κρέμα. ΠΡΟΣΟΧΗ να μην βράσει το αυγό.
- Βγάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι και 2 κουταλιές τυρί.
- Απλώνουμε την Μπεσαμέλ μας πλέον στο φαγητό μας και πασπαλείζουμε εώς να καλύφθεί με φρυγανιά πρώτα και με το υπόλοιπο τυρί που έμεινε.