Ψωµάκια για πρωινό | Άρτος (ψωμί) | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Ψωµάκια για πρωινό


Υλικά

500γρ. αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
20γρ βούτυρο
25γρ ζάχαρη
12γρ φρέσκια µαγιά
1 κρόκος αυγού
275ml γάλα

Επικάλυψη

1 αυγό ανακατωµένο µε 2 κσ. νερό
½ κσ χοντρό αλάτι
1 κσ σουσάµι

Εκτέλεση

- Σε µίξερ µε γάντζο προσθέτουµε το αλεύρι, το αλάτι, το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη µαγιά, τον κρόκο και το γάλα και ανακατεύουµε µε αργή ταχύτητα για 5 λεπτά.
- Όταν µαζευτεί η ζύµη στο γάντζο την βγάζουµε και τη ζυµώνουµε µε τα χέρια µας.
- Η ζύµη είναι µαλακιά και απαλή. Την αφήνουµε στο µπολ σκεπασµένη µε πετσέτα για 1 ώρα µέχρι να φουσκώσει.
- Ξαναζυµώνουµε να φύγει ο αέρας και φτιάχνουµε τα ψωµάκια.
- Στο ταψί µας τα αφήνουµε να διπλασιαστούν σκεπασµένα περίπου 20 λεπτά και τα αλείφουµε µε το αυγό.
- Από πάνω πασπαλίζουµε το χοντρό αλάτι και το σουσάµι.
- Ψήνουµε για 15 λεπτά σε προθερµασµένο φούρνο στους 190 C.