Παπουτσάκια με γιαούρτι | Με κόκκινο κρέας, Λαχανικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Παπουτσάκια με γιαούρτι


Υλικά

10 μελιτζάνες αργείτικες
λάδι για το τηγάνισμα
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
500 γρ. χοιρινό κομμάνο σε κυβάκια
3 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
10 - 12 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
300 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά
2 αβγά
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

- Ανάψτε το φούρνο. Καθαρίστε τις μελιτζάνες, πλύνετέ τις και αφήστε τις να στεγνώσουν καλά.
- Χαράξτε τις κατά μήκος, τηγανίστε τις σε ζεστό λάδι και αφήστε τις σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν καλά.
- Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά βάλτε το ποτηράκι του κρασιού λάδι, το κρέας, τα κρεμμύδια, τα πράσα, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και τα τσιγαρίζετε για 10 λεπτά περίπου.
- Μετά, προσθέστε τις ντομάτες, το δυόσμο και λίγο νερό και αφήστε το κρέας να βράσει και να χυλώσει.
- Γεμίστε μία μία τις μελιτζάνες με τα υλικά της κατσαρόλας και βάλτε τις σε ένα ταψί τη μία δίπλα στην άλλη.
- Χτυπήστε το γιαούρτι με τα αβγά και στρώστε από 1 κουταλιά πάνω σε κάθε μελιτζάνα, προσθέτοντας από πάνω λίγη πάπρικα γλυκιά.
- Ρίξτε στο ταψί λίγο νερό και βάλτε το στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι το φαγητό να πάρει χρώμα και να πιει το ζουμί του.
- Σερβίρεται ζεστό.