Ζυµαρόπιτα Θεσπρωτίας (προέλευση Θεσπρωτία) | Πίτες, Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Ζυµαρόπιτα Θεσπρωτίας (προέλευση Θεσπρωτία)


Υλικά

1/2 κιλό αλεύρι
3 αυγά
1 κούπα λάδι
200 γραµ. φέτα τριµµένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

- Ανακατεύουµε το αλεύρι µε τα δύο αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και νερό, µέχρι να γίνει χυλός.
- Μετά ανακατεύουµε και τα 2/3 της φέτας.
- Λαδώνουµε καλά ένα ταψί και απλώνουµε το χυλό, ώστε να σχηµατίσει ένα στρώµα το πολύ δύο δάχτυλα πάχος.
- Ρίχνουµε πάνω απ' το χυλό χτυπηµένο το ένα αυγό, αρκετό λάδι και την υπόλοιπη φέτα.
- Το ψήνουµε στους 180-200 βαθµούς µέχρι να πάρει ωραίο χρώµα
- Η συγκεκριµένη συνταγή φτιάχνεται στα χωριά της ορεινής Θεσπρωτίας