Μαλαθρόπιτες (Προέλευση Χίος) | Πίτες, Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μαλαθρόπιτες (Προέλευση Χίος)


Υλικά
1 ματσάκι μάλαθρο 1 κουταλιά ταραμά 2 κρεμμύδια φρέσκα 2 ντομάτες φρέσκες  1 1/2 ποτήρι αλεύρι

Εκτέλεση
- Αρχικά αραιώνουμε τον ταραμά με λίγο νερό.
- Κόβουμε το κρεμμύδι, τη ντομάτα, το μάλαθρο και ρίχνουμε το αλεύρι.
- Προσθέτουμε και λίγο νερό, ώσπου να γίνει μια αραιή ζύμη (κουρκούτι).
- Μετά τα τηγανίζουμε με τον εξής τρόπο:
- Βάζουμε το τηγάνι με λάδι στη φωτιά να κάψει.
- Στη συνέχεια βάζουμε το κουρκούτι κουταλιά - κουταλιά