Μυζηθροπιτάκια (προέλευση Κρήτη) | Πίτες, Ορεκτικά & μεζέδες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μυζηθροπιτάκια (προέλευση Κρήτη)


Υλικά

Για το ζυµάρι

3/4 φλιτζάνας τσαγιού λάδι
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι η ζύµη µαλακιά.
Χρησιµοποιούµε αρκετό αλεύρι όταν ανοίγουµε το φύλλο µε τον πλάση, για να γίνει ανθεκτικό και να µην κολλά στο άνοιγµα, αφού θα προσπαθήσουµε να γίνει πολύ λεπτό.
250γρ. µυζήθρα


Εκτέλεση

- Μαλάσσουµε τη µυζήθρα µε λίγη κανέλα.
- Βάζουµε τη µυζήθρα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) πάνω στο φύλλο που έχουµε ανοίξει σε αποστάσεις, και σκεπάζουµε από πάνω µε ένα άλλο φύλλο που έχουµε είδη φτιάξει.
- Πατάµε ελαφριά µε το χέρι για να ακουµπήσουν καλύτερα τα δύο φύλλα-ζυµάρια.
- Με ένα ποτήρι κόβουµε τα πιτάκια προσπαθώντας να µένει η µυζήθρα στο κέντρο.
- Τηγανίζουµε σε χαµηλή φωτιά και µόλις ροδίσουν από τη µια µεριά τα γυρνάµε και από την άλλη.
- Τα µυζηθροπιτάκια σερβίρονται µε µέλι και συνοδεύουν τσικουδιά.
- Η µυζήθρα που χρησιµοποιείται και εδώ είναι η ίδια µε αυτή στα καλιτσούνια.