Μυδοπίλαφο Πρέβεζας (προέλευση Πρέβεζα) | Με ψάρια ή θαλασσινά, Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μυδοπίλαφο Πρέβεζας (προέλευση Πρέβεζα)


Υλικά

1 κιλό µύδια
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 ώριµες ντοµάτες
2 κρεµµύδια (ψιλοκοµµένα),
2 κλωναράκια µαϊντανό (ψιλοκοµµένο)
1 κλωναράκι άνηθο (ψιλοκοµµένο),
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

- Πλένετε προσεκτικά ένα – ένα τα µύδια, καθαρίζοντας το κέλυφος µε βουρτσάκι, κάτω από τρεχούµενο νερό.
- Τα αχνίζετε σε µια κατσαρόλα για να ανοίξουν (πετάτε όσα µύδια δεν άνοιξαν).
- Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε τα κρεµµύδια, µέχρι να µαραθούν.
- Προσθέτετε τα µύδια, τον µαϊντανό και τον άνηθο και τα ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνετε τις ντοµάτες ξεφλουδισµένες και ψιλοκοµµένες και 2 – 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού νερό.
- Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
- Αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει, ανακατεύοντας τακτικά, για να µην κολλήσει.
- Μαγειρεύετε µέχρι να µαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Αποσύρετε το φαγητό από την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα µε καθαρή υγρή πετσέτα και το αφήνετε για ½ -1 ώρα, πριν το
σερβίρετε.
- Εάν θέλετε µπορείτε να κρατήσετε µόνο το ψαχνό από τα µύδια και να πετάξετε το κέλυφος.