Αρακάς με πατάτες και παντσέτα | Με κόκκινο κρέας, Λαχανικά, Συνταγές από facebook, Συνταγές με εικόνες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Αρακάς με πατάτες και παντσέτα


Υλικά

1 κιλό αρακάς καθαρισμένος
2 πατάτες
700 γρ. ώριμες ντομάτες
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
300-400 γραμμάρια παντσέτα κομμένη σε χοντρά κυβάκια

Εκτέλεση

- Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τις ντομάτες.
- Kαθαρίζετε και κόβετε σε κομμάτια τις πατάτες.
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια.
- Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μαραίνετε τα κρεμμύδια.


Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

- Προσθέτετε τις ντομάτες, τον αρακά και τις πατάτες.
- Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη και την πάπρικα και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά με ανοιχτή την κατσαρόλα.
- Πού και πού ανακατεύετε ελέγχοντας για νερό.


Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.
Πέντε λεπτά πριν κλείσετε την φωτιά, προσθέτετε και τον άνηθο ψιλοκομμένο και την παντσέτα.


Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

- Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.