Samosa - oρεκτικό (προέλευση Ινδία) | Ξένες συνταγές, Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Samosa - oρεκτικό (προέλευση Ινδία)


Υλικά:

6 μέτριες πατάτες
1/2 κ. φασολάκια βρασμένα
4 κ.γ. τοματοπελτές
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. λάδι
4 φύλλα σφολιάτα


Εκτέλεση:

- Βράζετε και λιώνετε με το πηρούνι τις πατάτες.
- Προσθέτετε τον τοματοπελτέ, το κύμινο, το αλάτι, το τσίλι και τα φασολάκια.
- Σωτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε τις πατάτες και τηγανίζετε μέχρι να στεγνώσουν.
- Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε τετράγωνα 22 x 22 εκ. και το κόβετε σε 9 κομμάτια.
- Μοιράζετε τη γέμιση και διπλώνετε διαγωνίως.
- Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 8-10'.