Κοτόπιττα κοκκινιστή | Πίτες, Με λευκό κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κοτόπιττα κοκκινιστή


Υλικά

1 κοτόπουλο (1.500 γρ. περίπου) κομμένο σε κυβάκια
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
2 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού λάδι
1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
600 γρ. κίτρινα τυριά κομμένα σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

- Ανάβετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σοτάρετε το κοτόπουλο με τα κρεμμύδια για 8-10 λεπτά, προσθέτετε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το σβήνετε με το χυμό λεμονιού.
- Ρίχνετε, αν χρειαστεί λίγο νερό και αφήνετε το κοτόπουλο να βράσει καλά και να πιεί όλο το ζουμί του.
- Οταν το κοτόπουλο μείνει χωρίς καθόλου ζουμί, ρίχνετε τις μελιτζάνες, το δυόσμο και τυριά.
- Τα ανακατεύετε όλα μαζί και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ανοίγετε φύλλο σε σχήμα φραντζόλας, βάζετε τη γέμιση στη μέση και το κλείνετε.
- Αλείφετε με λίγο λάδι το φύλλο από πάνω και ψήνετε την πίτα για 40-45 λεπτά.
- Τη βγάζετε από το φούρνο και την κόβετε σε φέτες όπως το ψωμί.
- Αν θέλετε, για μεγαλύτεη ευκολία, κάνετε ατομικά πιτάκια.

Πως να φτιάξετε το φύλλο
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αβγό
200 γρ. γιαούρτι
1 φλιτζάνι λάδι
λίγο αλάτι
100 γρ. πικάντικο τυρί (κατά προτίμηση πεκορίνο) τριμμένο

Εκτέλεση

- Ζυμώνετε καλά όλα τα υλικά και ανοίγετε φύλλο με τον πλάστη όσο χοντρό θέλετε.
- Όταν ανοίγετε φύλλο, το πασπαλίζετε με αλεύρι για να μην σπάει.