Τηγανίτες | Γλυκά, Πίτες, Μικρές συμβουλές & μυστικά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Τηγανίτες


Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 φακελλάκι ξηρή µαγιά
Λίγο αλάτι
Χλιαρό νερό

Εκτέλεση

- Σε µία µικρή λεκάνη βάζουµε το αλεύρι, τη µαγιά και το αλάτι.
- Τα ανακατεύουµε και προσθέτουµε νερό µέχρι η ζύµη να αρχίσει να ξεκολλάει από το χέρι.
- Σκεπάζουµε τη λεκάνη µε µία πετσέτα και αφήνουµε τη ζύµη να φουσκώσει σε ζεστό µέρος για µισή ώρα.
- Όταν φουσκώσει η ζύµη την κόβουµε µικρά κοµµάτια, τα κάνουµε δακτυλίδια και τα τηγανίζουµε σε καυτό ελαιόλαδο.
- Σερβίρουµε τις τηγανίτες µε µέλι και κανέλα .

6 µυστικά για τέλειες τηγανίτες:
-------------------------------------------
1. Χρησιµοποιήστε αντικολλητκό τηγάνι, αρκετά ρηχό για να γυρίζετε εύκολα τις τηγανίτες µε µια µεταλλική σπάτουλα.
2. Προθερµάνετε το τηγάνι πριν ρίξετε σ’ αυτό τη ζύµη.
3. Αντί να αλείψετε το τηγάνι µε λάδι, µπορείτε να το ψεκάσετε (όσο είναι κρύο και ποτέ όσο είναι ζεστό) µε σπρέι λαδιού.
4. Μην βιαστείτε και µην έχετε την φωτιά στο δυνατό. Ψήστε τις τηγανίτες στο χρόνο τους και σε µέτρια φωτιά.
5. Γυρίστε τις τηγανίτες, µόνο όταν έχουν ήδη κάνει φουσκάλες από τη µια πλευρά.
6. Αφού ετοιµάσετε τις τηγανίτες φυλάξτε τες ζεστές, καλυµµένες µε αλουµινόχαρτο.
7. Φυλάξτε τες, αφού κρυώσουν στην κατάψυξη.