Καλαμάρια με πιπεριές και μελιτζάνες | Με ψάρια ή θαλασσινά | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Καλαμάρια με πιπεριές και μελιτζάνες


Υλικά

1 κιλό καλαμάρια σε κομμάτια μπουκιάς
3/4 κούπας λάδι
1/4 κούπας λευκό κρασί
10 κόκκους πιπέρι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μέτριες μελιτζάνες σε κύβους
5 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
5 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
5-6 μακριές πράσινες πιπεριές σε κρίκους
1 καυτερή πιπεριά σε κομμάτια

Ατομα: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30'
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα


Εκτέλεση

- Βάλτε τα καλαμάρια σε κατσαρόλα επάνω σε χαμηλή φωτιά, κι αφήστε τα ώσπου να εξατμιστεί το νερό τους.
- Ρίξτε το μισό λαδι και σοτάρετέ τα ελαφρά.
- Σβήστε τα με το κρασί, προσθέστε τους κόκκους πιπέρι και λίγο αλάτι κι αφήστε τα να σιγοβράσουν, σκεπασμένα, ώσπου να μαλακώσουν, προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί.
- Στο μεταξύ, αλατίστε τις μελιτζάνες και αφήστε τες να σταθούν 30'. Ξεπλύντε και στραγγίστε τες.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε το σκόρδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τις μελιτζάνες, ώσπου να μαραθούν και να μαλακώσουν.
- Προσθέσε τα καλαμάρια και σιγοβράστε το φαγητό λίγο ακόμη, ώσπου να μείνει με λίγη σάλτσα, σχεδόν με το λάδι του.
- Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται και με πιλάφι.