Σπανάκι με αγγκινάρες και αρακάς ογκρατέν | Λαχανικά, Ξένες συνταγές | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Σπανάκι με αγγκινάρες και αρακάς ογκρατέν


Υλικά

1 κούπα αρακά
1/4 κούπας λάδι
1/2 κούπα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κιλό σπανάκι ζεματισμένο
1/4 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κούπες κεφαλογραβιέρες της αρεσκείας μας
λίγη φρυγανιά
2 κονσέρβες αγγιναρούλες (400 γρ. η κάθε μία)
1 κούπα ζαμπόν
αλάτι - πιπέρι

για τη μπεσαμέλ
1 κούπα έτοιμη μπεσαμέλ
1/4 κρέμα γάλακτος
λίγο μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση

- Σωτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι στο λάδι.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε και το σπανάκι με τον άνηθο και σωτάρουμε ελαφρά.
- Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και 1 κούπα με τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε 1 πυρέξ και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά.
- Απλώνουμε στο πυρέξ το μίγμα με το σπανάκι.
- Ξεπλένουμε τις αγγιναρούλες και τις αραδειάζουμε πάνω στο σπανάκι.
- Από πάνω απλώνουμε το ζαμπόν, 1 κούπα με τα υπόλοιπα τυριά και τον αρακά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μπεσαμέλ με την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.
- Την περιχύνουμε στο φαγητό και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45'-50'.