Μυδοπίλαφο του πατέρα | Με ψάρια ή θαλασσινά, Ορεκτικά & μεζέδες, Όσπρια, ξηρ. καρποί & δημητριακά, Συνταγές με εικόνες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Μυδοπίλαφο του πατέρα


Υλικά

400-500γρ μύδια καθαρισμένα ή 2,5κιλά μύδια φρέσκα
1 μεσαίο κρεμμύδι
Χυμός ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

- Πρώτο μας μέλημα είναι να καθαρήσουμε τα μύδια άμα είναι φρέσκα.
- Τα βάζουμε στο νεροχύτη μας και τα ξεπλένουμε αρκέτες φορές με αφθονο νερό για να καθαρίσουν από τα ξένα σώματα στο καβούκι τους.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
- Μέσα τοποθετούμε λίγα λίγα τα μύδια και μεσα σε λίγα λεπτά βλέπουμε αυτά να ανοίγουν.
- ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΤΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΚΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ. Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΑ.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

- Αφαιρούμε με προσοχή το κρέας από μέσα και το βάζουμε σε μια πιατέλα. Η διαδικασια επαναλαμβανεται μεχρι να καθαρίσουμε ολα μας τα μυδια απο το καβουκι τους.
- Το νερο αν και καποιοι προτειμουν να κρατανε λιγο διοτι δινει περισσοτερο αρωμα στην συνταγη μετα, εγω προσωπικα το πετω.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

- Στη συνέχεια σε μια άλλη κατσαρόλα κοβουμε το κρεμμυδι μας και το τσιγαριζουμε σε ελαιόλαδο.
- Έπειτα πριν ακομα ροδισει το κρεμμθδι μας, βάζουμε το ρύζι μας, εγω προτειμω τυπου Basmati,σε αναλογια 1 κούπα ρύζι με 3 κούπες νερό.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.



Πατήστε στην εικόνα για μεγένθυση σε νέο παράθυρο.

- Όταν το ρύζι αρχίζει και πήζει, ρίχνουμε τον χυμό ντομάτα έως να αλλάξει ελαφρά το χρόμα του πιλαφιού μας, αλατοπιπερόνουμε ανάλογα τα γούστα μας και ρίχνοπυμε τα μύδια καθαρισμενα μεσα.
- Ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πιει το νερό του το πιλαφι.
- Σερβίρεται τόσο ζεστό όσο και κρύο.