Τηγανόψωμο | Πίτες | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Τηγανόψωμο


Υλικά

1 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο και 1/2 κιλό αλεύρι Νο 2 ή
1 κιλό αλεύρι σταρένιο
1 φακελάκι μαγιά ή 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
1/4 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελάχιστη ζάχαρη

Εκτέλεση

-Βάζετε σε ένα μπολάκι την μαγιά με το νερό
-Ανακατεύετε και αφήνετε να αφρίσει
-Βάζετε σε ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνετε εκεί τη μαγιά
-Προσθέτετε το αλάτι και τη ζάχαρη
-Ζυμώνετε προσθέτοντας χλιαρό νερό μέχρι να φτιάξετε μία ζύμη μαλακή
-Σκεπάζετε ή με μία πετσέτα ή με διαφάνεια αλειμμένη με λίγο λάδι
-Αφήνετε σε μέρος ζεστό να φουσκώσει
-Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνετε 2-3 φορές και κόβετε 8-10 κομματάκια
-Ανοίγετε το κάθε φύλλο σε στρογγυλά πιτάκια
-Τηγανίζετε