Κοτόπουλο με Μπάμιες | Λαχανικά, Με λευκό κρέας | Ελληνική Kουζίνα και Συνταγές!

Κοτόπουλο με Μπάμιες


Υλικά

1/4 φλιτζάνι λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες ντοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κιλό μπάμιες
1 φλιτζάνι ξύδι
λίγη κανέλλα
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

- Βάζετε τις μπάμιες σε ένα μπολ μαζί με το ξύδι για 3 ώρες
- Πλένετε την κότα και την τρίβετε με μία Λεμονόκουπα
- Βάζετε το λάδι να κάψει
- Προσθέτετε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί
- Προσθέτετε την κότα και τσιγαρίζετε όσο μπορείτε
- Βγάλτε την κότα από την κατσαρόλα
- Ξεπλένετε τις μπάμιες από το ξύδι
- Στο λάδι τσιγαρίζετε τις μπάμιες
- Όταν τσιγαριστούν τις βγάζετε από την κατσαρόλα και τις φυλάτε σε ένα πιάτο
- Ξαναβάζετε την κότα στην κατσαρόλα
- Σβήνετε με κρασί και προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ
- Αλατοπιπερώνετε
- Χαμηλώνετε τη. φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει
- Μόλις γίνει η κότα στα μισά την βάζουμε στο πλάι και βάζουμε τις μπάμιες στο άλλο μισό τις κατσαρόλας
- Αφήνετε να ψηθούν μέχρι να μείνουν με την σάλτσα τους
- Εάν οι μπάμιες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε ως εξής
- Με ένα κοφτερό μαχαιράκι κόβουμε το κοτσάνι κάθε μπάμιας λοξά και όχι οριζοντίως για να μη φανούν οι τρύπες από τις οποίες θα χυθεί το υγρό κάθε μπάμιας.
- Μία - μία μπάμια που καθαρίζουμε τη ρίχνουμε μέσα σε μία πιατέλα.
- Όταν τις καθαρίσουμε όλες τις αλατίζουμε και τις ραντίζουμε με 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι και τις αφήνουμε έτσι επί 15 λεπτά της ώρας περίπου.